Dit gun ik jou ook!

De workshops Aquarel&Doodle bied ik aan omdat ik zelf keer op keer ervaar hoe fijn het is om met aquarel en tekenmaterialen aan de slag te gaan. Ik word daar rustig van, verlies het oog op de tijd en ben helemaal in mijn eigen zone. Dat geweldige gevoel van maken en ontdekken, plezier beleven in alle rust, gun ik jou ook! In die rust kan er ook van alles losgelaten worden. Dat ervaar ik ook. Ik wil dat heel graag met je delen. Daarom creëer ik tijd en ruimte zodat jij dat ook kunt doen, in samenzijn met anderen die dat ook graag willen. Wat is er nu fijner dan dat?

Spelen met verf en papier

Wendy Solganik (iemand die ik bewonder om haar creativiteit en openheid) schreef eens: “We hoeven geen kunstenaars te zijn, en ons werk hoeft niet in een museum terecht te komen. Zelfs niet aan onze eigen muur! Wat het belangrijkste is, is dat we spelen. Dat kan zelfs een doel op zich zijn.” Dit heb ik in het begin moeten leren. Ik wilde het ‘goed doen’, wat een soort druk op me legde om alles perfect uit te voeren. Het echte plezier komt voor mij wanneer ik in mijn ‘flow’ van niet-nadenken en rust terechtkom, wanneer ik het ‘moeten’ echt heb losgelaten. Dit gaat niet vanzelf; het vraagt aandacht en toewijding. Maar eenmaal in die rust ga ik echt spelen met de verf, de kleuren en de vormen, en heb ik een heerlijke tijd. Ik merk dat ik stress als vanzelf loslaat. Dat is wat ik wil overbrengen op jou.

Wanneer je in die flow bent…

Wanneer je echt in die flow en tijdloosheid terechtkomt, kan er iets ontstaan dat echt van binnenuit naar buiten gebracht wil worden. Dus echt vanuit jezelf, zonder dat jouw gedachten en oordelen tussen jou en je werk komen. Vooral dat laatste wil ik niet nastreven. De ene keer lukt het beter dan de andere keer. Wat ik je aanbied in mijn workshops is een stukje uitleg over wat de bedoeling is, en soms ook een oefening ter verduidelijking. Zo voel je je op je gemak bij de materialen. Maar daarna is er alle ruimte en tijd om in die flow te geraken. Mijn begeleiding zal ervoor zorgen dat je in rust kunt werken.

Wellicht zie ik je een keer bij een van de workshops..

Heb je  vragen? Stuur me een mailtje!