Creatieve workshops

Creatieve Ontdekkingen

Ontdek diepere lagen van je creativiteit tijdens deze workshops

LiesDesign organiseert workshops waarin ik (Liesbeth) mijn kennis aanbied over diverse creatieve onderwerpen, in een setting die verdieping in jezelf mogelijk maakt.

Zoals het werken met aquarelverf. Bij de manier waarop ik aquarel verf vaak gebruik is het resultaat niet altijd exact te controleren. Hierdoor word je gevraagd te reageren op wat er ontstaat in het moment. Hiervoor heb je rust, aandacht en concentratie nodig, zodat je in een zone komt waarin er als vanzelf naar boven mag komen wat vanuit jou wil ontstaan. Ook de manier van kleur mengen is een ontdekkingsreis op zich. Bij de techniek die ik gebruik, ontstaat er al doende een kleurenpallet dat goed op elkaar is afgestemd en een mooie eenheid vormt.

Daarnaast maak ik al vele jaren leuke journals. Mogelijk komen hiervan in de toekomst ook workshops. Op het ogenblik nog niet in de planning. Ben je nieuwsgierig geworden naar de workshops die wel in de planning staan? Bekijk dan: Overzicht workshops

Aquarel & doodles

Image
Image
Image

  Deze kunstwerkjes bestaan uit spots aquarelverf waar je overheen doodled.

  Een fijne bezigheid met aquarelverf is het mengen van kleuren tot een harmonieus palet. Door een goede techniek te gebruiken wordt het een reis met verrassingen, waarbij mooie, harmonieuze kleuren ontstaan. 
  De doodles, getekend of geschilderd, die je er daarna overheen zet, geeft je bij ieder nieuw vlakje de mogelijkheid om, zonder te veel na te denken, te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Afhankelijk van de manier waarop je de aquarel hebt aangebracht, kan het achtergrondje al een schilderijtje op zich zijn, waarin je alleen maar wat accenten hoeft te zetten. Als de achtergrond meer egaal is geeft het je alle vrijheid om te doodlen wat je wilt. Uiteindelijk worden het stuk voor stuk kleine schilderijtjes, die je naar je eigen inzicht en gevoel tot leven hebt laat komen.

  Het uiteindelijke resultaat van al deze vlakjes op één vel is verbluffend mooi!

  Journals

  Image
  Image
  Image

   Junkjournals, artjournals of scrapbooking...

   Het maken van journal (junk-journals of art-journal, of hoe je ze ook wil noemen) heeft me al heel erg lang veel plezier gegeven. Meer dan 25 jaar geleden ben ik begonnen met het binden van kleine boekjes waarin herinneringen zaten in de vorm van fotootjes, kaartjes etc. Een soort scrapbooking, maar toch heel anders. Een aantal jaren geleden kwam ik junk-journals tegen. Het maken van journals, waarin je ook daadwerkelijk kan schrijven, met behulp van allerhande spullen die je al in huis hebt. Art-journals zijn dan weer meer gebaseerd op kunstwerkjes die je maakt. Ik gebruik al deze technieken een beetje door elkaar. Ik beleef veel plezier in het maken van 'mijn' journals.

   Workshops hiervoor staan op dit moment nog niet in de planning.

   Liesbeth

   Mijn handen maken graag iets. Van lekker eten tot creatieve dingen zoals handgemaakte boekjes.
   De journals maak ik al jaren. Als hobby. En zoals het met hobby's gaat, soms ben je er heel actief mee bezig en dan ligt het weer een tijd stil. Haken, breien, wol spinnen en verven, het is allemaal voorbij gekomen. Sommigen voor lange tijd, sommige handwerkjes voor korter. Maar de laatste jaren ben ik meer en meer actief geweest met papier, inkt, stempels en verf. Aquarelverf is mijn meest recente liefde. Ik blijf er door geboeid, omdat je aan de ene kant veel techniek kan toepassen waarvoor oefening is nodig en aan de andere kant je ermee kan spelen. Het is een feestje is om het water en de pigmenten hun eigen gang te laten gaan. De manier waarop de kleuren zich kunnen vermengen lijkt magie. En natuurlijk, hoe meer ervaring, hoe beter je kan sturen hoe het water en de pigmenten zich zullen gaan gedragen. Maar door ermee te spelen, leer je al doende. Een beetje begeleiding is wel erg handig, zodat je al snel pareltjes kan creëren.