VERDERE UITLEG

DIGITALE PUBLICATIE

Een digitale publicatie lees/bekijk je op het beeldscherm. Van computer, tablet of smart-phone. Het kan een tijdschrift zijn of sales-presentatie, een brochure, een website, een nieuwsbrief enz.

 

Je bedrijf heeft waarschijnlijk een mooie website en daarnaast literatuur die de klant in handen krijgt. Dat is prachtig. Maar drukwerk is duur, dus is het goed om hier goed mee om te gaan. Het nadeel van drukwerk is, dat het zwaar is, niet meer aanpasbaar en daardoor in loop der tijd veroudert. Het voordeel van een gedrukte folder is, dat deze er bij iedere lezer hetzelfde uitziet. Als maker heb je volledige controle over hoe de lezer de folder gaat zien. Bij digitale publicaties is dit helaas niet altijd zo. Sommigen hebben al de ervaring met websites, dat bepaalde zaken in de ene browser er anders uitzien (of het misschien helemaal niet doen) dan in de andere browser. Dan zijn er ook nog eens verschillende besturingssystemen en veel verschillende apparaten. De maker van een digitale publicatie heeft niet tot op de laatste komma zeggeschap over hoe deze er bij iedere lezer uit komt te zien. Dus: is het veel testen op verschillende apparaten en browsers om te kijken of de opmaak en interactiviteiten 'overeind' blijven, binnen bepaalde grenzen. Heel vaak lukt dat prima, maar in sommige gevallen is dat niet helemaal mogelijk, helaas.

Een heel groot voordeel echter is, dat de digitale publicatie vaak eenvoudig is aan te passen. Dus kan hij snel en effectief mee-lopen met veranderingen.

 

Een online-(Interactieve Indesing)-publicatie zal zich heel goed 'gedragen' op de diverse apparaten en browsers. Maar het is wel online (net al je website) dus niet te downloaden bijv. op je tablet.

Zou je wel willen, dat je publicatie bij je klant op zijn/haar tablet te downloaden is, dan kan je kiezen om een 'content'-app op de stores te zetten. Of je gaat voor de nieuwe mogelijkheden die prachtig werken op de iPad: de statische ePub. Deze kan in iBooks of in Adobe Digital Editions  (op dit moment prima werkend op: - Mac en iPad, - PC (Windows8 prima, ook werkzaam op Windows 7) en - Windows8 tablet) gelezen worden.

 

Hier een voorbeeld van een online-publicatie. Dit is een heel nieuwe manier van publiceren. Deze is nog in een beta-versie, maar kan nu zeker al gebruikt worden. Ik vertel je er graag meer over.

 

Klik op 'Read Now' en je komt in een fullscreen - mode, waarin je de folder kan lezen. Indien je weer terug wilt gaan, dan klik je op escape.

 

Hierobij uitleg en enkele voorbeelden. Het is een  uitgebreid verhaal.

Geen zin in lezen? Maak gewoon een afspraak met mij, geheel vrijblijvend.

Waar het om gaat is: Wat wil jij je klant bieden? Wat zijn de grenzen. Dan vertrekt ons gesprek daar en leg ik de mogelijkheden uit, die voor jou van toepassing zijn.

 

 Bel me even, dan kan ik je vragen misschien beantwoorden of we maken een afspraak voor verdere uitleg.

Een mailtje kan natuurlijk ook.

Hieronder staan enkele mogelijkheden van digitaal (interactief)publiceren:


Content-app op de Stores

Wil je graag dat jouw literatuur op de Apple App Store of Google Play Store te vinden en te downloaden zijn, dan is de content-app de juiste keuze voor je.

 

Content-app op iPads binnen je bedrijf

De speciale literatuur of sales presentaties kunnen binnen je bedrijf op de iPad geplaatst worden als app. Dit zou ook kunnen als FXL ePub.

 

Online-publicatie op je website:

Je kan je literatuur op je website plaatsen. Deze is dan online te lezen en te bekijken, zie hierboven een voorbeeld van zo'n interactieve mogelijkheid.

 

Publicatie versturen als link:

Ook kan je een publicatie gewoon als linkje versturen naar je klant, waarbij hij - door de link te openen - jouw literatuur kan lezen! Dit is een online publicatie.

 

PDF op je website lezen:

Het is sinds kort ook mogelijk om een pdf (die op je server geplaatst wordt) direct IN je website te lezen. Dit kan nu nog alleen in Adobe Muse Websites! Je hoeft dus niet eerst de pdf te downloaden naar je eigen computer. Je kan direct op de site lezen. Zeker ook een voordeel voor tablet-gebruikers.

 

Een andere interactieve publicatie is de FXL ePub:

Mogelijk ken je de ePub van het lezen van boeken. Deze  ePub 'vloeit' mee met scherm en lettergrootte. Er is nu ook een zgn. 'statische' versie, die veel interactiviteit kan bevatten en die statisch is, dus de opmaak blijft zoals deze is gemaakt. Hiermee kunnen ook prachtige brochures gemaakt worden.

 

 

Liesbeth van Deemter

Weissenbruchstraat 70,

4703 JW Roosendaal, Nederland

Mobiel: +31 (0)6 29 105 372

KvK: 588 336 17

IBAN: NL41 INGB 000 210 3406

BTW: NL 0038 906 124

 

ALGEMENE VOORWAARDEN